• Zelfwerkend patroon
  • Gratis offerte
  • Bel ons: +32(0)472 47 67 98

Parket onderhoud laten verzorgen in Mortsel en omgeving


Heeft u plannen om uw parket te laten onderhouden door een vakman die werkzaam is in Mortsel en omgeving? Dan bent u van harte welkom om te informeren naar de mogelijkheden van PSW Mortsel. Wij zijn gespecialiseerd in het leggen, renoveren én onderhouden van parketvloeren. Wij zorgen ervoor dat het periodieke onderhoud van het parket tot in de perfectie wordt uitgevoerd.

Een houten parketvloer heeft een mooi, natuurlijk en vooral uniek karakter. Iedere plank kent géén gelijke waardoor u altijd de beschikking heeft over een vloer met een eigen karakteristieke uitstraling. Het kan als nadeel worden gezien dat hout wel een mate van onderhoudsbehoefte heeft. Het is daarom ook zeker verstandig om uw parketvloer periodiek te onderhouden om ervoor zorg te dragen dat uw vloer het mooie karakter zal vasthouden.

Als u zelf niet de mogelijkheden heeft om uw parket te onderhouden, kunt u uiteraard gebruik maken van het vakmanschap van PSW Mortsel. Wij zorgen dat de onderhoudswerkzaamheden op een keurige manier worden uitgevoerd zodat de kenmerkende uitstraling van hout als natuurproduct niet verloren gaat.


Parket laten onderhouden door PSW Mortsel


Het onderhouden van het parket moet worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de beschermende laag over het pakket intact blijft en kleine oneffenheden of slijtplekken hierin worden weggewerkt. Dit doen we door de vloer eerst grondig schoon te maken. Vervolgens kunnen we de vloer behandelen. Hierin hebben we een aantal keuzemogelijkheden.

Een relatief ouderwetse methode is het in de was zetten van een houten vloer. In dit geval wordt de vloer voorbewerkt met impregneer waarna er een waslaag over de vloer wordt gelegd. De waslaag dient ter bescherming en verfraaiing van uw houten vloer. Het aanbrengen van een waxlaag is een modernere toepassing. In dit geval wordt de vloer na een intensieve reiniging behandeld met wax-olie. Dit is een combinatie van natuurlijke oliën en een waxlaag. Dit wordt rechtstreeks op een onbehandelde (of gestripte) houten vloer aangebracht. Het voordeel van het gebruik van wax-olie is dat de poriën van het hout direct gevuld worden en dat er een optimaal beschermende laag over het hout wordt gevormd.

Als er een vloerverwarming onder de houten vloer geplaatst is, is het een prima keuze om de vloer te behandelen met impregneerolie of masterolie. Deze olie wordt in de poriën van het hout gewreven waardoor er een bescherming tegen vuil en vocht ontstaat. Deze beschermende laag zal niet barsten als gevolg van temperatuurverschillen. Door een vloer te lakken zal de vloer een nieuwere uitstraling krijgen. Lak is verkrijgbaar in zeer veel verschillende kleurgradaties.


Onderhoudswerken aan een parketvloer laten uitvoeren


Als u besluit om door PSW de onderhoudswerken aan een parketvloer laten uitvoeren, bent u zeker niet de eerste. Wij hebben al veel parketvloeren in Mortsel en in andere gemeenten in de provincie Antwerpen mogen leggen, renoveren en onderhouden. Ons bedrijf heeft een zeer goede staat van dienst op dit gebied.

Veel mensen waarderen PSW Mortsel niet alleen om het uitstekende vakmanschap wat we bieden maar ook om de perfecte persoonlijke service.  We maken graag uitgebreid de tijd voor u vrij om met u mee te denken hoe we in uw wensen kunnen voorzien. U kunt bij ons dan ook altijd terecht voor eerlijk en persoonlijk advies over parketvloeren. We delen onze passie hierin graag met u.

Neem gerust contact met ons op als u interesse heeft om vrijblijvend met ons af te stemmen wat wij voor u kunnen betekenen op gebied van het onderhouden van parketvloeren. Op basis van uw persoonlijke wensen bieden we u graag een vrijblijvende offerte aan. U bent uiteraard ook van harte welkom in onze parketwinkel aan de Gaanderij Ter Linde 11 in Mortsel.